Federación Española de Esperanto

  • Home
  • com col·laborar amb HEF?

Com col·laborar amb HEF?

La Federació Espanyola d’Esperanto (Hispana Esperanto-Federacio - HEF) és una associació, el principal objecte de la qual és promoure la informació i el coneixement sobre la llengua internacional esperanto, i facilitar el seu aprenentatge i difusió. 

Si estàs llegint aquest text, esperem que coincideixis amb nosaltres en que difondre i aprendre l’esperanto val la pena. És un òrgan de comunicació viu amb una àmplia comunitat de parlants i un apreciable patrimoni cultural. És un mitjà d’enteniment entre persones de diferents cultures, orígens o estats, que crea lligams per sobre les fronteres i divisions de qualsevol mena.

Tant si ja eres un parlant, com si ets a la fase inicial o estàs pensant en aprendre’l, et convidem a que col·labores amb nosaltres en la seua difusió, ajudant perquè adquireixi una base encara més sòlida de parlants, i incrementant el seu valor cultural i les seves possibilitats d’ús.

HEF està formada exclusivament per voluntaris, a nivell individual o com a membres dels grups associats. Ni els socis ni la directiva es dediquen professionalment a aquesta tasca, i per tant qualsevol col·laboració és benvinguda.

FES-TE SOCI DE LA FEDERACIÓ

En fer-te soci de la Federació Espanyola d’Esperanto estàs ajudant amb aquests objectius bàsics i d’aquesta manera recolzes la difusió de la llengua internacional i els seus ideals. 

HEF és la principal organització esperantista a nivell estatal. És una associació neutral, que no privilegia cap orientació política o ideològica, i tan sols es guia pel respecte envers els Drets Humans bàsics i per la defensa de la comunicació internacional. Qualsevol persona pot associar-s’hi, sempre que mostri el seu compromís per la llengua. HEF respecta i promou la pluralitat dels seus socis.

La Federació forma part de l’Associació Universal d’Esperanto. Així, ésser soci de HEF implica simultàniament ésser membre d’aqueixa organització internacional, i contribuir a la difusió de l’esperanto a nivell mundial.

A més, els membres de HEF gaudeixen de certs avantatges en les activitats de l’associació, de les quals pots informar-te en una pàgina a part.

Per fer-vos-en socis, empleneu el formulari d’adhesió i envieu-lo a Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Necesita activar JavaScript para visualizarla.

COL·LABORA AMB LES NOSTRES INICIATIVES

HEF organitza campanyes i promou iniciatives per a difondre la llengua esperanto. Per exemple, el 2012 vam organitzar una campanya de commemoració pel 125è aniversari de l’aparició del primer llibre que presentava aquesta llengua. Totes les accions són organitzades i desenvolupades per voluntaris, i l’associació accepta i agraeix qualsevol iniciativa i col·laboració dels parlants de la llengua o els seus simpatitzants.

Si domines cap àrea d’especialització, com l’ensenyament de llengües, relacions públiques o mitjans de comunicació, traducció, informàtica i Internet, o qualsevol d’altra, estarem encantats de comptar-hi amb la teua contribució. La simple gana de donar un copet de mà, emperò, no ens serveix.

Si vols col·laborar, o si desitges proposar iniciatives, no dubtes en escriure’ns. També pots apuntar-te al fòrums dels quals disposem, i sobre els quals t’informarem individualment.

ADQUIREIX ELS NOSTRES MATERIALS

De vegades, la Federació crea i edita material per a la venda. També hi distribuïm materials editats per la Fundación Esperanto o els clubs i associacions locals, a més de llibres i material gràfic i audiovisual per a aprendre la llengua.

El servei és més bé modest, però no dubtes en sol·licitar-nos un catàleg o informació sobre altres punts on es poden adquirir aquests materials.

També pots abonar-te al nostre Butlletí trimestral, amb informació sobre les nostres activitats i sobre l’actualitat de l’esperanto, escrit íntegrament en aquesta llengua. Els socis el reben de forma gratuïta, però és possible adquirir-lo o abonar-se’n.

FES UNA DONACIÓ

Pots fer una donació econòmica a la Federació. Aquests diners o material seran emprats per als objectius generals de l’associació, o poden dedicar-se a un servei o campanya específica de la teva elecció. En tot cas, s’utilitzarà exclusivament per a activitats a favor de l’esperanto.

Es pot donar:

  • per mitjà d’una transferència bancària o targeta de crèdit al nostre compte en BBVA 0182-1252-31-0204011961 (IBAN ES85 0182 1252 3102 0401 1961) i en TRIODOS BANK: ES24 1491 0001 2420 0926 4025
  • per mitjà del nostre compte en PayPal , a nom de HEF - Hispana Esperanto Federacio (Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Necesita activar JavaScript para visualizarla.)

La Federació Espanyola d’Esperanto és una associació d’utilitat pública, d’acord amb les lleis de l’estat, i les donacions que se’n facin gaudeixen d’avantatges fiscals.

DIFON LES NOSTRES ACTIVITATS

Difon l’esperanto i dóna a conèixer la tasca de la Federació. Disposem de fullets i materials informatius que de bon grat podem posar a la teva disposició per a qüestions d’informació i publicitat. HEF disposa igualment de diversos materials per a ser emprats en exposicions, conferències i altres vies de difusió. No dubtes en sol·licitar el material o informació a Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Necesita activar JavaScript para visualizarla..

Fes publicitat de la nostra pàgina web http://www.esperanto.es. També els nostres espais a les xarxes socials (Facebook, Twitter, Google+, o el nostre canal a Youtube) mereixen ésser seguits i difosos.

Informa els teus amics, cercles socials i altres simpatitzants de la llengua, o els parlants que no mantenen una relació constant amb el moviment organitzat, però els quals podrien estar interessats en la difusió i el coneixement de l’esperanto.

I no dubtes en trucar-nos o escriure’ns si desitges simplement saber res més sobre la nostra associació o proposar el teu ajut. Estarem encantats de comptar amb la teva col·laboració.

LA ANTAŬENIGO DE ESPERANTO ESTAS NIA CELO